IJstaart met karamelsaus

Wie houd er nou niet van een lekker ijsje? Wat is er nog lekkerder dan een zelfgemaakt ijsje, In dit recept gaan we zelf een lekkere koude en zoete ijstaart maken met een lekker karamelsausje er doorheen gemixt. De chocolade en karamelsaus zorgen voor een lekker zoete bite. Als je het recept nog meer wilt opmixen probeer dan eens de sausjes door de ijs mix te mengen en te kloppen met een mixer. Ook is het erg lekker om de sausjes er niet doorheen te doen en er later tijdens het serveren op te doen voor een lekker stukje room ijs zonder iets erin!

Probeer zelf uit wat het lekkerste is.

Wat heb ik nodig voor IJstaart met karamelsaus?

  • 1 blik gecondenseerde melk
  • Een half vanille stokje
  • 500 ml slagroom
  • 100 gram gesmolten pure chocolade
  • Halve eetlepel vanille extract
  • 300 gr Basterd suiker
  • 275 ml slagroom
  • 240 gram Boter

Hoe maak ik IJstaart met karamelsaus?

1 Als eerst smelt u de boter in de pan, dit is nodig om het Karamel een extra volume te geven. Vervolgens doet u de suiker erbij. Blijf roeren tot het suiker volledig is opgenomen in de boter.

2 Als de suiker volledig is opgenomen dan kunt u het slagroom toevoegen. Roer dan goed door voor een egale massa.

3 Laat het Karamel nu goed doorkoken voor ongeveer 4 à 5 minuten en voeg dan de vanille extract toe. Giet als laatste de karamel in een glazen pot. Hou er rekening mee dat het karamel tijdens het afkoelen dikker kan worden. Hiervoor hoef je alleen goed te roeren.

4 Pak een rechthoekige cakevorm, leg hier plasticfolie in en laat deze over de zijkant hangen.

5 Voeg de gecondenseerde melk met de slagroom en de vanille extract in een kom, Roer dit door tot het een dikke laag word.

6 Giet een laagje van de mix in de cakevorm, doe hier een laagje chocolade en karamelsaus over, doe dit steeds opnieuw tot hij vol zit. leg het plastic over de cakevorm en zet deze een nacht in de vriezer.

7 Als u de ijstaart wilt gaan eten kunt u de rest van de karamelsaus weer opwarmen en deze er lekker overheen gieten!

Plaats een reactie