Karamel frappe of frappuccino

Iedereen heeft wel een keer een frappucino op, of dit nou bij een restaurant was of bij een Starbucks was. Iedereen is er dol op en wat als ik je zou vertellen dat het heel simpel is om dit lekkere drankje met karamelsaus thuis te maken. Deze frappucino maken we met warme karamelsaus, deze gaat door het drankje heen en kan geserveerd worden met een lekker laagje saus erover heen. Ook is dit een recept voor 2 grote glazen frappucino, Je zou dus ook afhankelijk van de grote van de glazen kunnen kiezen voor 4 kleine glazen.

Wat heb ik nodig voor frappucino met karamelsaus?

  • 200 ml espresso
  • 100 ml halfvolle melk
  • 100 gram ijsblokjes
  • 250 ml slagroom
  • 3 thee lepels suiker
  • Halve eetleper vanille extract
  • 300 gr Basterd suiker
  • 275 ml slagroom
  • 240 gram Boter

Hoe maak ik frappucino met karamelsaus?

1 Als eerst smelt u de boter in de pan, dit is nodig om het Karamel een extra volume te geven. Vervolgens doet u de suiker erbij. Blijf roeren tot het suiker volledig is opgenomen in de boter.

2 Als de suiker volledig is opgenomen dan kunt u het slagroom toevoegen. Roer dan goed door voor een egale massa.

3 Laat het Karamel nu goed doorkoken voor ongeveer 4 à 5 minuten en voeg dan de vanille extract toe. Giet als laatste de karamel in een glazen pot. Hou er rekening mee dat het karamel tijdens het afkoelen dikker kan worden. Hiervoor hoef je alleen goed te roeren.

4 Zet een kopje espresso, zet deze vervolgens even in de koelkast tot die wat kouder is. Klop dan de slagroom tot het een stijf word, Maar daarna een spuitzak of mocht je deze al hebben doe het er dan in.

5 Haal de espresso uit de koelkast en mix deze daarna met de ijsblokjes, suiker, melk, en de karamelsaus. Mix deze.

6 Giet dan de ijskoffie in een glas naar keuze, Doe hier nog een beetje slagroom en wat karamelsaus over.

Geniet ervan!

Plaats een reactie